Вест

25.11.2016.

Прво место за тим Neferian на такмичењу Case study challenge

Информације о такмичењу

Ученици наше школе Лука Томановић, Стеван Поповић (оба из одељења 3/8, образовни профил Електротехничар информационих технологија, разредни старешина Виолета Комненовић) и Никола Крстић (3/5, образовни профил Електротехничар рачунара, разредни старешина Драгана Рашић) уз подршку мултидисциплинарне групе наставница ментора, Светлане Пејчић (Програмирање), Виолете Комненовић (Математика) и Жељке Голубовић (Српски језик и књижевност), освојили су прво место на такмичењу Case study challenge у организацији фирме Devana lab.

Задатак такмичења је био да се унапреди постојеће решење  и осмисли медијска кампања за промоцију апликације Матуранг, која има за циљ да ученицима олакша припрему за матурски испит.

Посебно треба истаћи, да су у конкуренцији тимова студената са факултета широм  Србије  , наши ученици  као једини тим средњошколаца, показали способност да препознају проблем и реализују најбоље решење применљиво у пракси.

Тим  студената Факултета организационих наука Универзитета у Београду освојио је друго, а Економског факултета Универзитета у Београду треће место.

Сви чланови колектива ЕТШ "Никола Тесла" честитају победницима на оствареном резултату.

наставник

Светлана Пејчић

 

објавила наставник Јасна Ристић