Вест

10.06.2013.

Такмичење младих талената - област математика

Републичка смотра


У Београду 01.06.2013., одржана  је РЕПУБЛИЧКА  СМОТРА  МЛАДИХ  ТАЛЕНАТА на којој су наши ученици постигли изузетан успех из области:  МАТЕМАТИКА.
На такмичењу су учествовала  четири ученика: Дејан Лукић, Лука Гаврић, Лука Кнежевић, Никола Милић  и освојили су следеће награде:

 - Никола Милић  3/8 – награду за научно-истраживачки рад на тему ”Победа или пораз – Стратегије и теорије игара”  и ТРЕЋУ награду у укупном пласману.
 - Дејан Лукић и Лука Гаврић 3/5 - ТРЕЋУ награду у укупном пласману. 
 - Лука Кнежевић  3/8 - награду за научно-истраживачки рад на тему ”Шта је следеће?” 

Треба истаћи и да су се наши ученици одлично показали и на Регионалној смотри младих талената одржаној 12.05.2013. и да су нијансе одлучивале ко ће се пласирати на даље такмичење.
На Регионалној смотри постигнути су следећи резултати:
- Никола Милић и Лука Станојевић, ученици 3/8, освојили су ПРВУ награду за награду за научно-истраживачки рад на тему  ”Победа или пораз – Стратегије и теорије игара” 
- Дејан Лукић и Лука Гаврић, ученици 3/5, освојили су ПРВУ награду за награду за научно-истраживачки рад на тему  ”Нула и бесконачност: једноставне идеје које збуњују”
- Лука Кнежевић и Урош Јаковљевић, ученици 3/8,  освојили су ДРУГУ награду за награду за научно-истраживачки рад на тему ”Шта је следеће?” 
- Марко Љубисављевић, ученик 3/5,  се такмичио са научно-истраживачким радом на тему  ”Сличности и разлике између Еуклидове геометрије и сферне геометрије”  

професор – ментор  Виолета Комненовић, дипл.математичар