Вест

16.02.2014.

Такмичење из програмирања

Обавештење

Прва опција: Такмичење из информатике у организацији Друштва математичара Србије

Обавештења о овом такмичењу можете наћи на ЛИНКУ.
Напомена: Први круг квалификација је прошао. Други круг почиње у понедељак 17. фебруара 2014.г. Да би били позвани на окружно такмичење сви кандидати морају да се региструју и да на квалификацијама освоје довољан број поена. Кандидати би требало да се детаљно упознају са правилима такмичења.
Све информације налазе се на ЛИНКУ.
Календар такмичења из информатике за 2014.г. налази се на ЛИНКУ.

Друга опција
: Такмичење из програмирања у организацији Заједнице електротехничких школа Србије

Детаљна обавештења о овом такмичењу ће бити доступна од 26. фебруара 2014.г. када се очекује усвајање Правилника. За сада је утврђено да ће први и једини круг квалификација бити одржан 15. марта 2014.г. у 10 часова у школама које пријаве кандидате. Кандитати ће бити подељени у две категорије.

Прва категорија
:  Ученици који предмет из ове области слушају једну годину. Области су: линеарни програм, разгранати програм и програм са циклусима. Ради се по један задатак  из прописаних области.

Друга категорија: ученици који су слушали предмет дуже од једне године или су се сами припремали и желе да се такмиче. Области су: програм у ком се користе нумерички једно и дводимензиони низови, програм у ком се користе знаковни низови и текст – датотеке, програм у ком се користе структуре података типа слог и бинарне датотеке. Ради се по један  задатак  из прописаних области. Сви кандидати имају три сата за израду задатака.

Формираће се јединствена ранг – листа са које ће се одабрати 15 најбоље пласираних из прве категорије и 25 најбоље пласираних из друге категорије. Кандидати са листе ће се такмичити на државном нивоу, 5. априла 2014.г. у просторијама Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија.

ЛИНК према предлогу задатака који је припремила наша школа и школе учеснице такмичења из Заједнице електротехничких школа Србије.
Задаци са ранијих такмичења у организацији Друштва математичата Србије:
ЛИНК1
ЛИНК2

проф. Светлана Пејчић